Закарпатські митники зупинили елітні «подарунки під ялинку»

Закарпатські митники зупинили елітні «подарунки під ялинку»
Замість того, аби чесно задекларувати 27 планшетів та айфонів, вартістю понад півмільйона гривень, закарпатський перевізник вирішив «зекономити» та й позбувся товару на українсько-угорському кордоні.

 

Днями на митному посту «Тиса» закарпатські митники не дозволили завезти в Україну дороговартістні планшети та мобільні телефони різних сучасних моделей в обхід оподаткуванню. Повертаючись з Італії, під час проходження митного контролю 37-річний житель Тячівщини, керуючи автомобілем марки «Mercedes», обрав «червоний коридор», де задекларував товар, в основному, вживані одяг та речі.

Проте, у ході перевірки всіх пакунків у багажному відсіку інспектори виявили новенькі 10 планшетів марки «Apple IPad» та 17 телефонів «Apple», які значно перевищують дозволену митним законодавством суму 500 євро для недекларування товару. Так, до прикладу, в інтернет мережі один iPhone 13 mini коштує понад 26 тис грн, а один iPhone 13 pro Max – 46,5 тис грн! Однак, водій одразу ж «відхрестився» від виявленого імпортного товару, сказавши, що це йому передали малознайомі люди в Італії для перевезення в Україну.

 Тож, відносно водія складено протокол про порушення митних правил за статтею 472 Митного кодексу України. Незадекларовані планшети та мобільні телефони (iPad wi-fi 64GB -10 шт, iPhone 13 mini -1шт, iPhone 13 pro Max - 1шт, iPhone 12 - 2 шт) орінтовною вартістю понад півмільйона гривень, відправили на склад Закарпатської митниці до рішення суду.

Пресслужба Закарпатської митниці

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів