В Закарпатті маля народилося в автомобілі «швидкої»

В Закарпатті маля народилося в автомобілі «швидкої»
Завдяки безпомилковому рішенню фельдшера вдалося врятувати життя новонародженого.

 

Вчора в 23.15 на диспетчерський пульт Закарпатського територіального центру  екстреної медичної допомоги надійшов виклик з Перечина  – народжує жінку.

Бригада № 400 у складі фельдшера Тетяни ГОЛОВЕЙ та водія Петра ЛЕВІЦЬКОГО вже за 4 хвилини була біля  пацієнтки. У 21-річної породіллі це вже 4-і пологи. За її словами, на обліку у лікаря вона не перебувала і перейми тривають вже близько 2-х годин.

Але тільки жінка підійшла до автомобіля «швидкої», як різко почалася родова діяльність. Екстремально стрімкі пологи потребували негайного втручання медиків. На рахунку - кожна секунда. Відтак – фельдшер прийняла рішення діяти негайно. Маля народилося в автомобілі «швидкої». У новонародженого було подвійне обвиття пуповиною шиї і якби втратили дорогоцінний час на транспортування породіллі, то ситуація була життєзагрожуючою для дитини.

У Тетяни ГОЛОВЕЙ це вже треті  пологи «на колесах». Вона дуже вдячна своїм наставникам які надали грунтовні знання під час навчання у медучилищі.  А також - водію, він діяв швидко і професійно, оперативно надавав все необхідне для роботи.

Новонародженого та маму було доставлено до пологового відділення  Перечинської лікарні.

Закарпатський територіальний центр екстреної медичної допомоги

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

30 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів