Штормове попередження: через негоду можливий вплив на комунальну сферу

Штормове попередження: через негоду можливий вплив на комунальну сферу
На завтра по всій Україні оголосили штормове попередження. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Як зазначається, 14 січня вночі у західних областях, а вдень по всій Україні, крім південної частини, очікуються пориви вітру 25-27 м/с. Через це оголошено II рівень небезпечності, помаранчевий.

 

Такі погодні умови негативно впливатимуть на комунальну, енергетичну, соціальну та транспортну сфери, інформують синоптики.

З огляду на прогноз у ПрАТ «Закарпаттяобленерго» застерігають: сильні пориви вітру, сніг, ожеледиця можуть чинити вплив на лінії електропередач, призводити до налипання на них та на розташованих поруч деревах снігу, особливо мокрого, що, своєю чергою, може призвести до непередбачуваних ситуацій. Саме тому велике прохання до всіх максимально слідкувати за ситуацією навколо, за можливості – не пересуватися під електролініями, не паркувати під ними авто тощо.

 

Краянам варто бути обачними, слідкувати за ситуацією навколо: якщо ви побачили обірвані електромережі, в жодному разі не наближайтесь до місця обриву проводу лінії електропередачі на відстань менше 8 метрів — це смертельно небезпечно! В разі можливості організуйте охорону місця обриву проводу до приїзду аварійної бригади ПрАТ «Закарпаттяобленерго».

У разі виникнення непередбачуваних ситуацій звертайтеся за номером кол-центру 0-800-50-16-20, який працює цілодобово та безкоштовно!

 

Прес-служба ПрАТ «Закарпаттяобленерго»

 

 

-        

 

 

 

13 січня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів