Протягом січня закарпатські платники податків сплатили майже 757 млн гривень

Протягом січня закарпатські платники податків сплатили майже 757 млн гривень
Протягом січня 2022 року платники податків Закарпаття до державного та місцевих бюджетів сплатили майже 757 млн грн податків, зборів та інших обов’язкових платежів. Ці показники сплати свідчать, що надходження до скарбниць перевищують аналогічний показник січня 2021 року майже на 155 млн гривень. Про це зазначає Олексій Петріченко, начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області.

 

– З вказаної суми протягом січня 2022 року до місцевих бюджетів громадяни та суб’єкти господарювання сплатили майже 455 млн грн (майже на 99 млн грн більше у порівнянні з січнем 2021-го року). Ці кошти органи місцевого самоврядування використовують задля вирішення потреб територіальних громад. Що стосується державного бюджету, то в державну казну в Закарпатській області спрямовано понад 302 млн грн (майже на 56 млн більше у порівнянні з січнем 2021-го року), які використовуються на загальнодержавні потреби, – підкреслює Олексій Петріченко.

За словами очільника податкового відомства краю, достатньо висока податкова культура закарпатських платників податків у взаємодії з ефективною адміністрацією податків фахівцями ДПС області, дають змогу досягати збільшення надходжень податків. Звичайно, тут ключову роль відіграє саме розуміння платниками необхідності наповнення бюджетів усіх рівнів, а також комфортні умови для виконання конституційного обов’язку кожним громадянином. Протягом 2021-ого ми активно працювали над популяризацією електронних сервісів від Податкової служби, ця робота продовжилась і з першого місяця 2022-го року, і продовжуватиметься надалі. Ми за зручність та ефективність, максимально залучаємо платників до дистанційного спілкування з контролюючими органами. Сподіваюсь, що такий формат взаємодії сприятиме розвитку бізнес-середовища в Закарпатті та стабільному наповненню бюджетів усіх рівнів, – зазначає начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області.

ДПС у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

08 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів