В Закарпатті платники податків сплатили майже 395 мільйонів гривень ПДФО

В Закарпатті платники податків сплатили майже 395 мільйонів гривень ПДФО
Протягом січня 2022 року в Закарпатській області платники податків сплатили до зведеного бюджету 394 млн 756 тис. грн податку на доходи фізичних осіб. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 84,3 млн гривень. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області Олексій Петріченко.

 

За його словами із загальної суми майже 83 млн грн сплачено до державного бюджету, що майже на 5,3 млн грн більше, ніж в січні 2021 року. До місцевих скарбниць на розвиток територіальних громад платниками сплачено майже 312 млн грн ПДФО, що на 79 млн грн більше показника січня 2021 року.

Фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області нагадують, що суб’єкти господарювання, які нараховують та виплачують дохід, який підлягає оподаткуванню на користь фізичних осіб, зобов’язані утримати податок на доходи фізичних осіб та сплатити його до бюджету.

При цьому, якщо оподатковуваний дохід надається у негрошовій формі чи виплачується готівкою з каси податкового агента, податок на доходи фізичних осіб перераховується до бюджету протягом трьох банківських днів з дня що настає за днем такої виплати. Разом з тим, якщо оподатковуваний дохід нараховується податковим агентом, але не виплачується платнику податку, то податок необхідно сплатити до бюджету не пізніше 30 календарних днів, наступних за місяцем нарахування доходу.

ДПС у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

09 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів