Голова Закарпатської ОДА Віктор Микита - про надзвичайний стан, комендантську годину, ситуацію на кордоні

Голова Закарпатської ОДА Віктор Микита - про надзвичайний стан, комендантську годину, ситуацію на кордоні

 

Сьогодні під час брифінгу в Закарпатській ОДА керівник області Віктор Микита зауважив, що РНБО прийняло рішення щодо введення на всій території України надзвичайного стану (винятком є лише Луганська та Донецька області). 

«Звернуть увагу – надзвичайний стан відрізняється категорично від військового! Він більш м’який, ніж військовий», - зазначив Микита.

За словами голови ОДА, він водиться з однією метою – не дати можливість проводити внутрішню дестабілізацію на всій території України.

«Цей стан дає можливість працювати правоохоронним та іншим структурним підрозділам у більш гнучкому режимі», - додав керівник області.

Микита наголосив, що НС обмежує певною мірою пересування ТЗ, дозволятиме перекривати певні дороги тощо, дає можливість здійснювати перевірку документів, огляд ТЗ, але в цілому життя громадян не буде піддаватися суттєвому впливу.  

Надзвичайний стан вводиться на термін 30 днів. Попередньо, сьогодні має бути прийняте відповідне рішення Верховною Радою України.

Віктор Микита також закликав закарпатців  вірити тільки перевіреним джерелам інформації.

"Дуже часто спілкуюся з медіа, буду інформувати щодня про те, що відбувається в області, і прошу довіряти тільки офіційним державним органам та перевіреним медіа", - додав голова ОДА.

Ще одне питання, яке цікавило журналістів під час брифінгу, чи буде запроваджена комендантська година?

"На даний час обмежень ніяких не буде, і як такої комендантської години також, - зазначив Микита. - Єдине, що потрібно в цей час мати при собі документи, їх можуть перевірити".

Також, за словами керівництва області, в Закарпатті буде створений штаб, який щодня засідатиме й прийматиме рішення з огляду на ситуацію та інформуватиме про вжиті заходи громадськість.

Робота пунктів пропуску

Наразі обмежень щодо в’їзду та виїзду немає, пункти працюють в штатному режимі, передумов для певних змін немає.

«Пункти й надалі працюватимуть 24 на 7, як і досі», - зазначив Віктор Микита.

Єдине, що можуть бути посилені дії правоохоронних органів при в’їзді та виїзді з області. Це не будуть додаткові блокпости чи щось подібне, тільки певне посилення контролю.  

Надія Петрів

https://kiszo.news/

 

23 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів