Закарпаття: все про оперативну ситуацію, пальне, харчі, перевірки

Закарпаття: все про оперативну ситуацію, пальне, харчі, перевірки
Про ситуацію на Закарпатті і в Ужгороді сьогодні, 25 лютого, розповіли голова Закарпатської обласної військової адміністрації Віктор Микита та Ужгородський міський голова Богдан Андріїв.

 

– Указом Президента на всій території України утворено обласні військові адміністрації, голова Закарпатської ОДА Віктор Микита є головою обласної військової адміністрації і має виняткові права з організації роботи всіх державних та недержавних структур для безпеки краю.  

– Указом Президента України оголошено загальну мобілізацію, всі особи від 18 до 60 років повинні прибути до центрів комплектування. Представники військкоматів можуть запрошувати чоловіків і усно, на вулиці.

– Тимчасово заборонено виїзд чоловіків від 18 до 60 років за кордон, тому велике прохання до них не пробувати це робити у пунктах пропуску, не заважати виїзду жінок, дітей, літніх людей, не затримувати митне оформлення.

– Пункти пропуску працюють у штатному режимі.

– Триває робота з дипломатичними установами, щоб підприємці могли завозити товари, харчі з сусідніх країн, з митницями, щоб швидко проводити процедури оформлення.

– Немає передумов для продовольчої кризи, нестачі пального.   

– На всіх в’їздах в область проводять прискіпливі перевірки.

– Наразі не стоїть питання запровадження комендантської години, але величезне прохання після 22:00 бути вдома – так легше правоохоронцям контролювати ситуацію. До закладів харчування теж прохання – не працювати після 22 години, це буде перевірятися. Якщо якісь вечірки, дні народження – прохання святкувати вдома, звичайно, без будь-яких салютів і галасу. Поки є розуміння населення, немає хаосу – комендантську годину не вводять.

– Усім потрібно при собі документи, щоб їх швидко могли перевірити і встановити особу.

– Уже спав ажіотаж у супермаркетах, магазинах, контролюються залишки на складах. Так, ціни зросли, але треба розуміти, що триває війна. Ситуацію моніторять, є сподівання на стабілізацію після налагодження регулярного постачання з-за кордону.

– Правоохоронні органи працюють у дуже посиленому режимі. Це потребує багато людського ресурсу, їм потрібна допомога територіальної оборони. Чоловіки, сидячи вдома, навіть із рушницею, користі не принесуть, лише організовано, в підрозділах, відповідно до стратегії захисту нашого регіону, вони будуть дуже корисними, тому важливо всім записатися в територіальну оборону. Зброї, обмундирування для територіальної оборони вистачає. На підтримку військових, тероборони залучили кошти.

– Гуманітарна допомога вже в дорозі, буде надаватися людям, які не можуть себе забезпечити. Проводиться збір допомоги від ужгородців у школах №2, 6, 7, 8, 19 та НВК «Гармонія».  

– Міська влада Ужгорода працює над основним завданням – забезпечити життєдіяльність міста.

– Заклади охорони здоров’я в Ужгороді працюють у звичному режимі, медикаментів наразі достатньо.

– Ужгородські школи – на дистанційному навчанні, дитсадки не працюють.

– Є чітке розуміння, де і як розміщувати приїжджих, план дій, комунікація про це з керівниками територіальних громад, в Ужгороді створено цілодобовий координаційний центр, чітко розписані відповідальні за всі аспекти розміщення людей.

– Транспорт на Закарпатті працює, але зростає вартість пального, тому можливе підвищення цін на квитки. Якщо буде надходження пального з ЄС, його будуть скеровувати на найгостріші потреби, зокрема і перевезення.

– В Ужгороді теж забезпечено громадські перевезення, але через зменшення пасажиропотоків на маршрути виходить менше транспортних засобів.

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

 

25 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів