Військовослужбовцям, які захищають країну, платитимуть по 100 тисяч гривень на місяць

Військовослужбовцям, які захищають країну, платитимуть по 100 тисяч гривень на місяць
Україна платитиме військовослужбовцям, які захищають країну, по 100 тисяч гривень на місяць, а сімям загиблих – одноразово 15 мільйонів гривень.

 

Джерело: міністр оборони Олексій Резніков з посиланням на рішення Кабміну від 28 лютого

Пряма мова Резнікова: "Хочу повторити слова президента: це робиться не для того, щоб нам сказали "дякую". Це робиться, щоб наші захисники і захисниці знали, що країна їм вдячна. Держава має гідно платити за цю важливу роботу".

Деталі: Згідно з рішенням, в умовах воєнного стану військовослужбовцям ЗСУ, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Головного управління розвідки Міноборони, Нацгвардії, Держприкордонслужби, Управління держохорони, Держслужби спецзв’язку, Держспецтранспорту, особам рядового і начальницького складу ДСНС та поліцейським, виплачуватимуть додаткову винагороду в розмірі 30 000 гривень на місяць.

Військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують проведення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів  ?  розмір додаткової винагороди збільшується до 100 000 гривень на місяць (пропорційно до часу участі у таких діях та заходах).

Сім’ям військовослужбовців, які загинули у цій війні, виплачуватимуть одноразову допомога в розмірі 15 мільйонів гривень, яка розподіляється рівними частками на всіх отримувачів.

УП

 

28 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів