В Ужгороді діти й пенсіонери та вимушені переселенці плетуть маскувальні сітки

В Ужгороді діти й пенсіонери та вимушені переселенці плетуть маскувальні сітки
Близько 20-ти маскувальних сіток сплели у Закарпатському обласному палаці дитячої та юнацької творчості "ПАДІЮН" в Ужгороді. Про це Суспільному повідомила волонтерка "Руху підтримки закарпатських військових" Тетяна Гончар.

 

За її словами, маскувальні сітки почали плести в "ПАДІЮНі" з початком повномасштабного нападу Росії. Долучаються до цієї роботи щодня близько сотні людей.

Восьмирічна Анна Штефан розповіла: три дні тому разом з мамою Юлією приїхали з Дніпра. "Ми втекли від війни, тому що там, на нас нападала Росія, на східну частину України. Хочемо допомогти якимись фізичними діями: я ріжу тканину, щоб сплести сітку", — каже дівчинка.

Плете сітку й ужгородська дев’ятикласниця Елеонора. "Вирішила плести сітку, щоб хоч якось допомогти ЗСУ, щоб не сидіти вдома і боятися чогось. Якби мені було 18-ть я може й пішла б до армії, адже це моя Батьківщина, і я не збираюся звідси нікуди тікати, буду захищати до кінця", — наголосила школярка.

Щодня до плетення сіток долучається понад сотня людей, розповідає волонтерка "Руху підтримки Закарпатських військових" Тетяна Гончар. "Люди змінюють один одного: хтось може на годинку, хтось на півдня, хтось цілий день. Дуже багато приходить молоді, навіть діток багато, є й пенсіонери. Вік усіх різний", — розповіла волонтерка.

За словами Тетяни Гончар, понад десять сіток вже відправили до регіонів, де відбуваються бойові дії.

Суспільне Закарпаття

 

01 березня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів