На Закарпатті восьмеро чоловіків призовного віку намагалися "купити" дозвіл на виїзд з України

На Закарпатті восьмеро чоловіків призовного віку намагалися "купити" дозвіл на виїзд з України
Керівництво Чопського та Мукачівського прикордонних загонів вкотре нагадує про тимчасове обмеження у виїзді за кордон чоловіків – громадян України віком від 18 до 60 років та про те, що ця норма діятиме на весь період правового режиму воєнного стану у нашій країні.

 

Наголошуємо на марності будь-яких спроб оминути розпорядження керівництва держави та спроб виїзду за межі України з боку зазначеної категорії осіб.

Лише впродовж минулої доби на Закарпатті прикордонниками було зафіксовано п’ять спроб надання неправомірної винагороди прикордонним нарядам за надання дозволу на виїзд з України чоловікам призовного віку. З них два таких випадки сталися у пункті пропуску «Ужгород» на кордоні зі Словаччиною, чотири - у пункті пропуску "Вилок", по одному  - у пунктах пропуску«Тиса» та «Косино» на кордоні з Угорщиною.

Загальна сума хабарів склала 2500 доларів США та 4300 гривень.

У всіх випадках прикордонники рішуче відмовилися від незаконної пропозиції та проінформували Нацполіцію.

Співробітниками підрозділів внутрішньої безпеки ДПСУ до підрозділів Нацполіції направлено повідомлення про вчинення кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 369 ККУ. В подальшому співробітниками поліції було запропоновано, після складання необхідних процесуальних документів, направити даних осіб до військкоматів за ухилення від призову (чи мобілізації).

Прикордонники вимагають від громадян полишити спроби пропозиції їм хабарів, адже за це передбачена кримінальна відповідальність. У час, коли у країні триває війна, втеча з Батьківщини та ухилення від мобілізації – це зрада, злочин та найнедостойніший вчинок чоловіка!

Закликаємо до спокою, свідомості, мужності, патріотизму та належної громадянської позиції. Разом – ми непереборні, разом ми захистимо нашу державу від ворожої навали, разом ми відновимо мир на рідній землі!

Пресслужба Чопського прикордонного загону

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

01 березня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів