Міський голова Богдан Андріїв: Уже понад 3 тисячі українців мають прихисток в Ужгороді

Міський голова Богдан Андріїв:  Уже понад 3 тисячі українців мають прихисток в Ужгороді
Уже понад 3 тисячі українців, яким вдалося виїхати з міст, регіонів, де російські військові обстрілюють мирних людей, будинки, школи, лікарні, – мають прихисток у найзахіднішому обласному центрі України.

 

Деякі лише зупинялися в Ужгороді, аби «передихнути» і прямувати за кордон. Для цього міська влада, численні волонтери оперативно організували зустрічання потягів, які прибувають на вокзал, довезення до пунктів пропуску або ж у центр міста, де в підвалах історичної пам’ятки – історико-культурного комплексу «Совине гніздо» – діє пункт розподілу населення. Там не втомлюються відповідати на всі запитання, годувати, забезпечувати ліками і всім, що щедро приносять, привозять місцевий бізнес, просто ужгородці. Тих, хто хоче залишитися у нашому місті, поселяємо у гуртожитках, школах, дитячих садках, забезпечуємо їжею.

За всім цим – велика, цілодобова, часто зі сльозами на очах, робота багатьох людей, які залишили всі свої звичні справи і теж, як і вся Україна, об’єдналися, згуртувалися, поселили в себе вдома вимушених переселенців, допомагають, як лише можуть, і працюють на нашу безумовну спільну перемогу.

Президент України Володимир Зеленський сьогодні у зверненні сказав, що упевнений: зовсім скоро можна буде сказати всім нашим людям – повертайтеся, загрози більше немає. Віримо у це. А поки  – емоції вже нового Ужгорода. Міста, де знаходять прихисток тисячі людей, де діти знову сміються, бігають і граються – на світлинах із залізничного вокзалу, «Совиного гнізда»,  шкіл і садочків, де поселили людей і просто з ужгородських вулиць, площ і набережних.

 

05 березня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів