Гроші та золото, вартістю на понад 5,7 млн грн, вилучили прикордонники у чоловіка на Закарпатті

Гроші та золото, вартістю на понад 5,7 млн грн, вилучили прикордонники у чоловіка на Закарпатті
Поблизу українсько-румунського кордону закарпатські прикордонники вилучили у чоловіка грошові кошти та золоті злитки загальною вартістю на понад 5,7 млн грн. Громадянин, разом з іншим чоловіком, намагався перетнути кордон поза пунктом пропуску.

 

У відомстві повідомили, що інцидент трапився неподалік смт Великий Бичків, у Рахівському районі. Ввечері, 24 березня, службовці помітили двох чоловіків, які намагалися перетнути українсько-румунський кордон поза КПП.

"Під час здійснення огляду особистих речей батька і сина виявлено грошові кошти та цінності. Зокрема: 92 400 гривень, 96 900 євро, 71 200 доларів США та 3 золоті злитки загальною вагою 300 грамів (вартістю 438 тис. грн)".

"Як пояснив старший чоловік, він із сім’єю, втікаючи від обстрілів з Харкова, приїхали до митного посту «Солотвино», де дружина і дочка перетнули кордон з Румунію. А він із сином залишились на Україні в пошуках житла. Поблизу смт Великий Бичків наблизилися до берега річки Тиса, де проходить державний кордон України та були затримані. На виявлену валюту та золоті цінності будь-яких підтверджувальних документів при собі не мав", — повідомили на сторінці відомства у Facebook.

На чоловіка склали адмінматеріал за порушення митних правил (ч.1 ст.482 Митного кодексу України). Справу скерували до суду.

Пресслужба Мукачівського прикордонного загону

 

25 березня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів