Заявку на допомогу для переселенців можна подати в "Дії". Як отримати виплати в Ужгороді

Заявку на допомогу для переселенців можна подати в "Дії". Як отримати виплати в Ужгороді
Подати заявку на допомогу від держави вимушені переселенці з 31 березня можуть через застосунок Дія. Про це Суспільному розповіла заступниця директора департаменту соціальної політики Ужгорода Іванна Франчук.

 

За її словами, розмір допомоги — 2 тисячі гривень на дорослого та три — на дитину. Одержати її можуть люди, що мають статус внутрішньо переміщеної особи. Зареєструватися вимушені переселенці можуть до 14 квітня.

Для того, щоб отримати виплати потрібно отримати статус внутрішньо переміщеної особи, потім подати заявку на грошову допомогу, розповіла заступниця директора департаменту соцполітики в Ужгороді Іванна Франчук. За її словами, з 31 березня зробити це за можна за допомогою додатку “Дія”.

“Поки що ми лише приймаємо офлайн заяви, зберігаємо їх і чекаємо на механізм: що з ними робити далі. Окрім того, уряд анонсує, що з 31 березня ці всі послуги будуть доступні в “Дії”, не потрібно буде приходити до соцзахисту або ЦНАПу, як це робиться у деяких містах. Це все людина зможе зробити у себе в телефоні, і отримати довідку внутрішньопереміщеної особи і потім подати заявку на отримання допомоги”.

За словами Іванни Франчук, подати заявку для отримання виплати можна до 14 квітня.

“Ті, хто звернеться до 14 квітня, отримають допомогу включно за березень. Уряд також анонсував, що дивлячись на ситуацію на 12-13 квітня, вони продовжать цей термін, щоб люди могли отримати допомогу за березень. Але якщо навіть цього не зроблять, тоді людина отримає допомогу з 1 квітня”.

Попередньо, гроші почнуть виплачувати із кінця квітня, каже Іванна Франчук. Для отримання довідки внутрішньо переміщеної особи потрібно або прийти до департаменту соцполітики з ідентифікаційним кодом та відкритим рахунком у будь-якому банку, або зробити це онлайн у додатку “Дія”.

 

31 березня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів