Як в Ужгороді переселенцям отримати довідку про статус внутрішньо переміщеної особи

Як в Ужгороді переселенцям отримати довідку про статус внутрішньо переміщеної особи
До уваги переселенців, які тимчасово проживають в Ужгороді: як отримати довідку про статус внутрішньо переміщеної особи.

 

- подати заяву через застосунок «Дія (після доопрацювання на порталі такої можливості)

- у департаменті соціальної політики Ужгородської міської ради (пл.Шандора Петефі, 24) .

- у Центрі надання адміністративних послуг (пл.Поштова, 3)

- Електронна довідка та довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (паперовий варіант) мають однакову юридичну силу, зокрема електронна довідка пред’являється особою на смартфоні, без пред’явлення її паперової форми

Прийом документів через ЦНАП та департамент соцполітики Ужгородської міськради відбувається за попереднім записом:

- через електронну чергу у Кабінеті ужгородця на сайті Ужгородської міської ради https://cutt.ly/VDFIYZx . Після того, як перейдете за посиланням, потрібно вибрати, куди подаватимете документи: у ЦНАП або ж департамент соціальної політики.

- через систему електронної черги безпосередньо у приміщенні Центру надання адмінпослуг (виключно для людей похилого віку)

- За дорученням міського голови Богдана Андріїва ЦНАП та департамент соціальної політики Ужгородської міської ради прийматимуть документи також у ці суботу та неділю, 2 і 3 квітня,  із 9:00 до 16:00 – щоб якомога більше тимчасових переселенців змогли оформити документи. Про зміни у графіку роботи інформуватимемо додатково.

- Необхідні документи для отримання довідок про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи:

- документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство або документ, що посвідчує спеціальний статус (наприклад, посвідка тимчасового проживання), свідоцтво про народження дитини, ідентифікаційний номер, документ, що підтверджує місце реєстрації або фактичного проживання на території, де ведуться бойові дії).

- Нагадаємо, законодавчо визначено, що люди, які зараз змінюють місце проживання у зв’язку з воєнними діями, є внутрішньо переміщеними особами. Це стосується людей, які після введення воєнного стану 24 лютого 2022 року перемістилися із регіонів, де ведуться активні бойові дії. Перелік регіонів визначений урядом, довідки можуть отримати мешканці

Волині

Дніпропетровщини

Донеччини

Житомирщини

Запоріжжя

Київщини та Києва

Луганщини

Миколаївщини

Одещини

Сумщини

Харківщини

Херсонщини

Чернігівщини

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

 

01 квітня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів