В Ужгороді відбувся концерт хору "Кантус" і музикантів Національної Філармонії на підтримку 128 ОГШБ

В Ужгороді відбувся концерт хору "Кантус" і музикантів Національної Філармонії на підтримку 128 ОГШБ
В Ужгороді 9 квітня у греко-католицькому Катедральному соборі відбувся благодійний концерт на підтримку 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Про це повідомляє кореспондентка Суспільного з місця події.

 

Камерний хор "Кантус" дав концерт спільно з камерним оркестром, якому більшість колективу — це вимушено переселені музиканти Національної Філармонії України, які перебувають в Ужгороді. За словами художнього керівника і диригента хору "Кантус" Еміла Сокача, ініціативу організації спільних концертів виявив Вадим Борисов, концертмейстер симфонічного оркестру Національної філармонії України.

Еміл Сокач розповів Суспільному: "Після першого концерту я не впізнав хор: вплив цих музикантів, цієї програми, яка імпровізовано відбулася, за одну-дві репетиції, і вплив тих музикантів — кращих оркестрових сил України, які є тут, був таким, що хор по-іншому заспівав. Для нас усіх це величезне емоційне піднесення і мотивація. І для глядачів також. Це духовна підтримка, мистецька підтримка, яку ми має нагоду зробити сьогодні".

Концерти проходять на підтримку 128-ї бригади. Наступний відбудете 10 квітня, о 17:00 в Мукачеві, у греко-католицькому Успенському соборі.

 

10 квітня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів