На Закарпатті діє нерестова заборона на вилов риби

На Закарпатті діє нерестова заборона на вилов риби
На Закарпатті діє нерестова заборона на вилов риби. Про це повідомили на сторінці Державної екологічної інспекції у Закарпатській області.

 

Заборона на вилов триватиме до 30 травня 2022 року в річках, притоках і озерах та до 20 червня 2022 року — на водосховищах.

Штраф за порушення правил рибальства — на громадян від 34 до 170 грн, на посадових осіб від 170 до 510 грн. За рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову передбачений штраф від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, на посадових осіб від 510 до 850 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

За грубі порушення правил рибальства передбачений штраф від 3400 до 6800 грн або позбавлення волі на строк до 3 років з конфіскацією знарядь і засобів лову та незаконно добутих водних біоресурсів.

Крім штрафу за незаконний вилов, правопорушнику відповідно до постанови Кабінету Міністрів України нараховується сума для відшкодування збитків за кожну виловлену рибу, незалежно від її розміру і ваги.

На період нересту риби також заборонено:

  • використання плавзасобів у місцях нересту;
  • здійснення підводного полювання;
  • проведення днопоглиблювальних, вибухових або інших робіт;
  • добування будівельних матеріалів у місцях масового нересту риби.

Під час заборони дозволене любительське рибальство однією поплавковою вудкою з одним гачком або спінінгом у світлий час доби з берега в визначених місцях:

  • На річці Тиса: від автомобільного мосту по вулиці Лазівської вверх по течії до автомобільного мосту по вулиці Привокзальна в м. Рахів; від місця впадіння р. Тересва (смт Тересва) вверх по течії до місця впадіння р.Апшиця (с. Грушово) (крім гирлових ділянок 200 м вниз та 200 м вверх по течії всіх приток р.Тиса); від місця впадіння р. Хустець (м.Хуст) вверх по течії до автомобільного мосту на с.Велятин; від газопроводу в околиці с.Тросник вверх по течії до газопроводу в околиці с. Мала Копаня.
  • На річці Боржава від автотранспортного мосту в с.Бене Берегівського району вверх по течії до мосту в околиці с.Нижні Ремети та від автомобільного мосту в с. Великі Ком'яти вверх по течії 200 м.
  • На річці Уж: від підвісного мосту в с.Кам'яниця вверх по течії до автотранспортного мосту в м.Перечин; від автотранспортного мосту об'їзної дороги м.  Ужгорода вверх по течії до пішохідного мосту с. Оріховиця; від автомобільного мосту (ім Т.Г.Масарика) вверх по течії до пам'ятника Августину Волошину в м.Ужгород; від підвісного мосту ДПС на держкордоні з Словаччиною вверх по течії до пішохідного мосту Боздоського парку в м.Ужгород.
  • На річці Латориця: від автомобільного мосту по трасі Ужгород-Чоп вверх по течії до урочища Чомонинський ліс в околиці с.Велика Добронь; від автотранспортного мосту в с. Великі Лучки вверх по течії до автотранспортного мосту по вулиці Садовій в м.Мукачево; від впадіння струмка Сусково вниз по течії 250 метрів (крім гирлової ділянки).
  • На річці Ріка від автотранспортного мосту вверх по течії до пішохідного мосту в с.Нижній Бистрий.
  • На річці Теребля від автомобільного мосту с. Кричово вверх по течії до вказівного знаку на початку с. Вільшани.
  • На річці Тересва від початку с.Крива вверх по течії до початку с.Вільхівці Тячівського району.
  • На річці Іршавка від автомобільного мосту в с. Лоза вниз по течії 200 м.
  • На водосховищі Тереблянське з лівого берегу від першого заїзду вверх по течії до початку с.Мерешор.
  • На водосховищі Андріївське-Леанка по лівому березу від дамби (шлюзу) до зони відпочинку в межах лісового масиву, водосховищі Роман Потік (Горбок), за винятком затоплюваної території з другої сторони автодороги Мукачево-Хуст між с. Дунковиця та с. Доробратово та водосховищі Сальва-2, вздовж дамби зі сторони автомобільної дороги на м.Виноградів.

 

13 квітня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів