На Закарпатті житель Донеччини незаконно переправляв групи осіб через кордон

На Закарпатті житель Донеччини незаконно переправляв групи осіб через кордон
За процесуального керівництва Хустської окружної прокуратури мешканцеві Донеччини повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон, вчиненого з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

 

За даними слідства, підозрюваний оселився на Закарпатті після початку активної фази війни РФ проти України. Тут він підшукав п’ятьох осіб – чоловіків призовного віку з Донецької та Одеської областей – які мали намір покинути територію держави попри наявну заборону на виїзд, яка діє на період воєнного стану. За оплату в сумі 12 500 доларів США чоловік відвіз їх до прикордонних територій у с. Вишково на Хустщині та надав вказівки для подальшого протиправного перетину кордону з Румунією.

Спробу незаконного перетину кордону блокували прикордонники, виявивши групу чоловіків за 600 м від держрубежу. Вчора за місцем проживання підозрюваного у Тячівському районі правоохоронці провели обшук, виявивши готівкові кошти, отримані від протиправної діяльності, та інші речові докази.

Заходи із викриття правопорушення прокурорами проведені спільно зі слідчими Хустського райуправління поліції та співробітниками оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону. Вирішується питання щодо обрання особі міри запобіжного заходу.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

 

23 квітня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів