Майже 15 тисяч вимушених переселенців отримали по 2200 грн за програмою ООН на Закарпатті

Майже 15 тисяч вимушених переселенців отримали по 2200 грн за програмою ООН на Закарпатті
Майже 15 тисяч вимушених переселенців отримали по 2200 грн за програмою ООН на Закарпатті. Про це повідомив заступник голови Закарпатської ОВА Петро Добромільський в ефірі міжрегіонального телемарофону "Суспільне. Спротив".

 

Зі слів Петра Добромільського, станом на 22 квітня за реєстрами організації було зареєстровано близько 32 тисяч людей для отримання допомоги. 14 800 станом на 22 квітня вже отримали ці кошти. "Решту коштів ті, хто зареєструвався, будуть отримувати сьогодні, завтра, післязавтра — кожні 3 дні кошти перераховуються. УВКБ ООН, а також Міжнародна організації з міграції уже має доступ до бази даних внутрішньо переміщених осіб, їм ці дані передадуть, і вони зможуть оплатити майже всім внутрішньо переміщеним особам ці кошти, які передбачені", — повідомив заступник голови ОВА.

Цими двома агенціями передбачена програма на три місяці. Вони охоплять майже всі категорії, хоча на початку було домовлено, що вони будуть охоплювати такі категорії, як самотні батьки, які виховують дітей, сім’ї з двома дітьми і більше, домогосподарства, де є люди з інвалідністю, люди похилого віку (старше 65 років). Потім вони погодилися підтримати майже всі категорії. Зараз очікуємо, як будуть йти виплати, і ми будем бачити на скільки багато людей вони охопили цими виплатами", — сказав заступник голови ОВА.

Також Петро Добромільський повідомив, що в Закарпатській області станом на 26 квітня за даними операторів зв’язку перебуває близько 396 тисяч вимушених переселенців. З них 142 800 людей зареєстровані за базами даних в ОТГ, 117 800 людей, вже мають довідку внутрішньо переміщених осіб.

 

27 квітня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів