Про виклики переселенців говорили в Ужгороді з делегацією ПАРЄ

Виклики, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи, а також громади, які їм надають тимчасовий прихисток, сьогодні обговорили в Ужгородській міській раді на зустрічі із делегацією Парламентської Асамблеї Ради Європи.

 

Міський голова Богдан Андріїв, секретар міської ради Арсен Мелкумян, депутати міської ради Вікторія Тарахонич, Олена Камінська, Алла Чернобук, Віктор Качур спілкувалися із членами Парламентської Асамблеї РЄ П’єром Аланом Фрідезом та Дженіфер де Тамерман, головою секретаріату Комітету ПАРЄ з питань міграції, біженців та внутрішньо переміщених осіб Тетяною Термачіч, а також народною депутаткою України Ларисою Білозір.

Обговорили, зокрема, як в Ужгороді тимчасово переміщеним особам забезпечують доступ до освіти, медичних послуг, проживання та харчування, до гуманітарної, психологічної допомоги.

Богдан Андріїв, посадовці, розповіли членам делегації Парламентської асамблеї Ради Європи, що Ужгородська міська рада, депутати міської ради, волонтери робили і продовжують робити для підтримки насамперед переселенців, а також військових ЗСУ, бійців територіальної оборони, поінформували, яка підтримка необхідна місту. Поважним гостям передали аналітичну довідку із детальним звітом про зроблене в Ужгороді, а також проблеми, які потребують вирішення для допомоги переселенцям.

Після Ужгорода делегація поїхала до Чернівців, узагальнену інформацію із цих двох міст члени ПАРЄ використають для підготовки доповіді «Гуманітарні наслідки та внутрішня і зовнішня міграція у зв’язку із агресією російської федерації проти України».

 

05 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів