На Закарпатті судитимуть трьох жителів Чопа, яких підозрюють у втручанні в електронну систему "eHealth"

На Закарпатті судитимуть трьох жителів Чопа, яких підозрюють у втручанні в електронну систему "eHealth"
На Закарпатті судитимуть трьох жителів Чопа, яких підозрюють у несанкціонованому втручанні в офіційну електронну систему "eHealth". Про це повідомили на Facebook-сторінці Закарпатської обласної прокуратури.

 

Слідчі з’ясували, що підозрювані налагодили схему несанкціонованого внесення до бази даних недостовірних відомостей щодо проведення вакцинації. Надалі, без фактичного проведення щеплення, громадяни одержували довідки чи сертифікати про вакцинацію від COVID-19. Ціна такої "послуги" складала 4500-5000 грн з людини.

"Організатор групи координував роботу інших учасників, один із яких займався пошуком осіб, готових за оплату отримати фальсифіковані медичні документи. Безпосереднім виконавцем була місцева медсестра. Жінка під обліковими записами інших лікарів вносила до автоматизованої системи "eHealth" недостовірну інформацію про нібито проведення закарпатцям щеплень", — йдеться у повідомленні.

Наразі правоохоронці перевіряють причетність до схеми очільниці туристичного агентства з Мукачівського району, яка могла надавати членам організованої групи дані охочих скористатися такими послугами. Її підозрюють у пособництві в несанкціонованому втручанні в роботу автоматизованих систем.

Обвинувальний акт стосовно трьох жителів Чопа прокуратура скерувала до Ужгородського міськрайонного суду. За скоєне їм може загрожувати до дев'яти років позбавлення волі.

 

13 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів