Збив жінку та залишив у небезпеці – водія з Берегівщини засуджено за скоєння ДТП з летальними наслідками

За публічного обвинувачення Закарпатської обласної прокуратури мешканця Берегівщини засуджено за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілої, а також за залишення її в небезпеці (ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 135 КК України).

 

У судовому засіданні прокурор довів, що закарпатець за кермом автомобіля «ВАЗ», перебуваючи в стані сильного алкогольного сп’яніння, перевищив швидкість і виїхав на зустрічну смугу. Там здійснив наїзд на жінку, що саме рухалася узбіччям у с. Веряця. Після скоєного водій не надав їй жодної допомоги й втік із місця події. Потерпіла отримала тяжкі травми, зокрема переломи й вивихи, й унаслідок ДТП загинула. Вироком суду обвинуваченому призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі із позбавленням права керувати транспортними засобами на аналогічний строк. До вступу вироку в законну силу до чоловіка застосовано запобіжний захід у виді особистого зобов’язання.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

 

17 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів