На Закарпатті проведуть моніторинг ґрунтів

На Закарпатті проведуть моніторинг ґрунтів
У Закарпатській ОВА відбулося засідання комісії щодо питань моніторингу довкілля в галузі охорони і управління якістю атмосферного повітря області. На ньому учасники узгодили План здійснення моніторингу ґрунтів у 2022 році та пріоритетні завдання на наступний рік. Про це повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

 

За його словами, Закарпатський обласний центр з гідрометеорології розповів про результати попереднього дослідження ґрунтів. Востаннє такий проводили ще у 2018 році. Повний аналіз моніторингу трохи згодом оприлюднять у річній Регіональній доповіді про стан довкілля області.

Оскільки проби ґрунтів згідно з регламентом беруть раз на 5 років була пропозиція здійснити відбір у поточному році в тих самих координатних точках, де працювали експерти минулого разу. Члени комісії її підтримали. Водночас звернули увагу на те, що є необхідність розширити моніторинг як у просторі, так і за показниками вимірювання.

«Зараз відбір проб беруть у кількох точках Ужгорода. Однак є потреба оцінити стан ґрунтів по всій області, зокрема поряд із підприємствами, діяльність яких так чи інакше має вплив на довкілля. У наступному році плануємо проаналізувати якість землі на території Перечинського лісохімічного комбінату та ТОВ “Закарпатполіметали” у с. Мужієво»,  зазначив Мирослав Білецький.

Закарпатьска ОВА

 

18 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів