Дніпрянину, що вчинив смертельну ДТП на Закарпатті, присудили 8 років тюрми

Дніпрянину, що вчинив смертельну ДТП на Закарпатті, присудили 8 років тюрми
За доводами прокурора Закарпатської обласної прокуратури мешканця Дніпра засуджено до 8 років позбавлення волі за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України). Водночас суд позбавив його права керувати транспортними засобами на 3 роки й зобов’язав виплатити родинам потерпілих понад 1 млн грн компенсації.

 

Як встановлено під час слідства й доведено прокурором у суді, обвинувачений рухався на автомобілі «Honda» й на повороті не впорався із керуванням, виїхавши на зустрічну смугу. У протилежному до нього напрямі саме їхав автомобіль «ВАЗ», з яким і відбулося зіткнення. Водій і пасажир вказаного транспортного засобу загинули на місці ДТП, а жінка, що перебувала в автомобілі «Honda», отримала середньої тяжкості тілесні ушкодження. Аварія трапилася на автодорозі “Київ-Чоп”, неподалік Мукачева.

Попри те, що обвинувачений свою вину у скоєному не визнав, очікується набрання вироком суду законної сили. До цього щодо чоловіка діятиме запобіжний захід у виді застави.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

 

18 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів