Рівні річок знову підвищуються

В горах спостерігається інтенсивне сніготанення

 

За останніми даними Закарпатського обласного центру з гідрометеорології та Закарпатського обласного виробничого управління по меліорації і водному господарству минулої доби по області спостерігалась вдень помірно тепла, без опадів, погода. В горах і на високогір’ї відбувалось інтенсивне сніготанення. На більшості річок відзначалися незначні підвищення рівнів води.
Станом на 11 квітня у місті Чоп на річці Тиса зберігається ІІ-ий ступінь протипаводкового захисту, а на річці Латориця (район міста Чоп) зберігається ІІІ-ій ступінь протипаводкового захисту. Вода тут перебуває на заплаві, утримується у міждамбовому просторі. На інших ділянках річки Тиса та Латориця та притоках вода перебуває у корінних берегах.

Для запобігання підтоплень населених пунктів поверхневих стоком працюють 13 стаціонарних насосних станцій Берегівської та Латорицької осушних систем.

Всі служби працюють у режимі підвищеної готовності, працівниками облводгоспу відповідно до Регламентів співробітництва проводиться обмін даними з сусідніми державами – Словаччиною, Угорщиною та Румунією.

Найбільше зростання рівнів води за минулу добу зафіксовано на водомірному пості Тиса-Рахів (+ 10 см), найбільший спад на водомірному пості Боржава-Шаланки (- 58 см).

Протягом дня очікуються дощі, на річках будуть відбуватися підвищення рівнів води на 0,3-1,0 м, повідомили з Центру пропаганди ГУ МНС України в Закарпатській області.

 

11 квітня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів