Закарпатські депутати попросили вище керівництво України врегулювати джипінг

Закарпатські депутати попросили вище керівництво України врегулювати джипінг
У ході пленарного засідання 6-ї сесії Закарпатської обласної ради депутати звернулися до Верховної ради України та Кабінету міністрів України з проханням законодавчого врегулювання джипінгу.

 

У країнах Європейського Союзу джипінг на території дикої природи заборонений. Для цього є спеціально відведені місця, де власник чи орендар за власний кошт розрівнює зруйновану джипами чи квадроциклами землю. В Україні поки ані відповідного закону, ані такої практики немає.

Депутати вважають, що в Україні необхідно розвивати практику таких територій, зокрема поряд із туристичними об’єктами. Використання таких територій повинно бути платним, а орендар чи власник такої території повинен відновлювати порушений ґрунтовий покрив.

Натомість, використання джипів та квадроциклів у природі повинне бути тільки у віданні спеціальних державних служб, зокрема Державної прикордонної служби, Державної екологічної інспекції, Національної поліції України тощо.

У зв’язку із вищенаведеним, депутати Закарпатської обласної ради, просять невідкладно розробити та винести на розгляд Верховної Ради України законопроєкт, який врегулює «джипінг» як вид дозвілля у спосіб, що не завдаватиме шкоди довкіллю

Питання врегулювання джипінгу раніше ініціювали депутати облради Федір Шандор, Денис Ман та Ірина Галай.

Пресслужба Закарпатської облради

 

20 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів