На Закарпатті бригади медиків вакцинуватимуть охочих у пунктах тимчасового проживання ВПО

На Закарпатті бригади медиків вакцинуватимуть охочих у пунктах тимчасового проживання ВПО
У пункти тимчасового перебування вимушених переселенців на Закарпатті організовуватимуть планові виїзди мобільних бригад для проведення вакцинації. Про це на брифінгу 20 травня повідомив директор департаменту охорони здоров’я ОВА Анатолій Пшеничний.

 

"Такі візити відбуватимуться у кожному закладі, де розмістили внутрішньо переміщених осіб. Для проведення імунізації не обов’язково укладати декларацію із сімейним лікарем, але бажано мати історію щеплень, аби планувати вакцинацію відповідно до Національного календаря щеплень", — повідомив Анатолій Пшеничний.

За словами головної епідеміологині Закарпаття Вікторії Тимчик, вимушені переселенці, які проживають у приватному секторі, можуть отримати щеплення, звернувшись до найближчої амбулаторії.

"Під час виїздів мобільних бригад основна увага буде приділена діткам до 6 років. Говоримо про щеплення від дифтерії, правця, поліомієліту, коклюшу, гемофільної інфекції, кору, паротиту та краснухи. Дорослі також зможуть вакцинуватися від дифтерії, правця і за бажанням від COVID-19", — розповіла Вікторія Тимчик.

Суспільне Закарпаття

 

20 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів