Полишив IT-бізнес та перейшов у ЗСУ: у 128-ій Закарпатській бригаді розповіли про одного з бійців

Полишив IT-бізнес та перейшов у ЗСУ: у 128-ій Закарпатській бригаді розповіли про одного з бійців
Військовий 128-ої Закарпатської бригади Тарас пішов до ЗСУ на другий день, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. До служби він займався ІТ-бізнесом, — йдеться у повідомленні Закарпатської бригади.

 

Чоловік розповів пресслужбі бригади, що до війни не мав відношення до армії. Натомість закінчив військову кафедру в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

"На другий день повномасштабного вторгнення Росії ми з другом прийшли у військкомат і попросилися в Збройні Сили України. Так обидва й потрапили в 128 бригаду, правда в різні підрозділи. Я офіцер, тому очолюю невеликий підрозділ. Займаємося своєю роботою в зоні бойових дій, колектив хоч і різношерстий, але дружній, працюємо злагоджено", — цитують бійця на сторінці Закарпатського легіону у Facebook.

До війни, чоловік працював у Почесному консульстві Литовської Республіки у Львові. Також працював перекладачем. Каже — вільно володіє англійською, угорською, чеською, українською та російською. Може також спілкуватися іспанською та німецькою. Під час переходу до ЗСУ Тарас передав власний ІТ-бізнес своєму операційному директору.

"Бізнес досі успішно функціонує. Працюють люди, отримують зарплату, сплачують податки, займаються волонтерством, допомагають армії. Вважаю, що в тилу економіка має працювати. А я поки в 128 бригаді, моє місце тут", — каже Тарас.

 

23 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів