Онлайн, але присутні фізично: як випускники складатимуть спрощене ЗНО

Онлайн, але присутні фізично: як випускники складатимуть спрощене ЗНО
Цього року випускники складатимуть спрощене зовнішнє незалежне оцінювання онлайн, однак за фізичної присутності у центрі тестування.

 

Про це розповів освітній омбудсмен Сергій Горбачов у прямому ефірі всеукраїнського телемарафону 25 травня.

За його словами, усі центри для проходження національного мультипредметного тесту будуть забезпечені спеціальним обладнанням.

"Тобто НМТ відбуватиметься онлайн, але за фізичної присутності абітурієнта у центрі тестування. Там також буде інструктор і спеціально налаштовані комп'ютери, під'єднані до мережі Українського центру оцінювання якості освіти", – резюмував Горбачов.

Фізична присутність учасників НМТ – обов'язкова. Фото: IgorVetushko/Depositphotos

Він додав, що кожен учасник НМТ може самостійно вирішувати, як розподілити 120 хвилин, що надаються для виконання тесту.

"Відмінність цього тесту від класичного ЗНО полягає в тому, що це тестування не передбачає відкритих відповідей. Тобто там не буде зв'язного висловлювання, а лише відповіді на конкретні запитання, які поставлені в тестах", – підкреслив освітній омбудсмен.

Нагадаємо, цього року випускники в Україні замість класичного ЗНО складатимуть національний мультипредметний тест з трьох предметів: української мови, математики та історії України. 

При цьому учні, яким довелося тимчасово виїхати до Європи, можуть скласти НМТ там. Таку функцію зробили доступною для українців 23 європейські країни. 

life.pravda.com.ua

 

25 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів