На Закарпатті судитимуть організовану групу за розповсюдження заборонених психотропів по Україні

На Закарпатті судитимуть організовану групу за розповсюдження заборонених психотропів по Україні
Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо трьох членів організованої групи за фактом незаконного придбання, зберігання та збуту психотропних речовин (ч. 3 ст. 307 КК України).

 

У ході слідства встановлено, що власник мережі аптек налагодив механізм незаконного придбання і подальшого збуту заборонених в Україні лікарських препаратів «Xanax», «Frontin» та «Neurol», основною діючою речовиною у яких є психотроп – альпразолам. Не маючи відповідних повноважень, організатор схеми виписував рецепти на оптове придбання препаратів за кордоном. Зберігали товар в одній із аптек і за місцями проживання фігурантів, а в подальшому систематично надсилали «товар» поштою у різні куточки України.

Крім того, одного з фігурантів обвинувачують і в зберіганні канабісу з метою збуту (ч. 2 ст. 307 КК України). Пакетики з наркотичним засобом знайшли у його помешканні під час обшуків у лютому цього року.

Тоді ж обшукали житло інших фігурантів та місце ведення підприємницької діяльності організатора злочину. Правоохоронці знайшли та вилучили більше 1500 таблеток психотропу, понад  2 тис. бланків для лікарських рецептів, грошові кошти у сумі майже 5 тис. доларів США та понад 61 тис. грн, а також інші речові докази.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції в Закарпатській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

 

27 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів