Гепатит на Закарпатті вгамувався?

За останніми даними Закарпатської обласної санітарно-епідеміологічної станції епідемічна ситуація з вірусного гепатиту А в селищі залишається стабільною: хворі на вірусний гепатит А не виявлялися і не госпіталізовувалися.

 

Станом на 11:00 11 квітня в інфекційному стаціонарі Рахівської районної лікарні знаходиться 2 хворих дітей віком до 18 років.

Загалом, за період ліквідації осередку вірусного гепатиту А було проведено 109 імунологічних та 960 біохімічних обстежень контактних осіб.

За весь період проведено 648 бактеріологічних обстежень об’єктів довкілля в тому числі 112 проб питної води та 46 проб продуктів харчування. Досліджено 55 проби питної води за хімічними показниками.

В ході локалізації вогнища вірусного гепатиту А у населеному пункту з 29 березня по 11 квітня проведено дезінфекцію 758 колодязів та 202 надвірних вбиралень.

За виявлені порушення вимог санітарного законодавства за весь період тимчасово призупинено експлуатацію 12 об’єктів: 5 - харчових, 2 - водопостачання, 3 – дитячих, 1 – лікувального, 1 – оздоровчого.

Комплекс санітарно-гігієнічних, протиепідемічних та дезинфекційних заходів з локалізації осередку вірусного гепатиту А у селищі Ясеня продовжується, повідомили з Центру пропаганди ГУ МНС України в Закарпатській області.

 

12 квітня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів