Під час засідання сесії Ужгородської міськради, депутати підтримали ряд важливих для міста Програм

Під час засідання сесії Ужгородської міськради, депутати підтримали ряд важливих для міста Програм
Звіт про виконання “Програми економічного і соціального розвитку м.Ужгород за 2021 рік” підтримали сьогодні, 31 травня, на черговій сесії депутати Ужгородської міської ради.

 

У документі, ознайомитися із яким можна на офіційному сайті міськради – звітні матеріали структурних підрозділів міської ради, підприємств і організацій міста з використанням аналітичних матеріалів та статистичних даних про розвиток міста у 2020- 2021 роках.

Також депутати затвердили звіт про виконання бюджету Ужгородської міської територіальної громади за І квартал 2022 року, із проєктом рішення можна також ознайомитися на офіційному сайті міської ради.

Зміни до Програми посилення соціального захисту громадян міста «Добра справа» на 2021 – 2023 роки внесли депутати міськради Ужгорода сьогодні на сесії міськради. Для надання матеріальних допомог громадянам, які опинилися у скрутному становищі та потребують нагальної матеріальної підтримки для вирішення потреб соціального характеру  обсяг фінансування збільшили на 1 млн грн.

Також Програму підтримки законності та правопорядку в місті Ужгороді на 2022-2023 роки підтримали сьогодні на сесії міської ради. Метою є розроблення та здійснення комплексу заходів, спрямованих на організацію діяльності щодо сприяння якомога швидшому та всебічному розслідуванню та притягненню до відповідальності правопорушників, а також налагодженню дієвої співпраці між Ужгородською міською радою, її виконавчими органами та Ужгородською окружною прокуратурою Закарпатської області.

На реалізацію програми у 2022 році передбачено 1,2 млн грн із міського бюджету.

Серед іншого, Проєкт рішення сесії міської ради «Про надання згоди на передачу у комунальну власність Ужгородської дитячої залізниці» підтримали сьогодні депутати у зв’язку з усним зверненням дирекції залізниці та для уточнення умов щодо її використання.

У новому документі йдеться, що депутати надають згоду на передачу у комунальну власність Ужгородської міської територіальної громади шляхом безоплатного відчуження комплексу об’єктів соціальної інфраструктури «Ужгородська дитяча залізниця» з дотриманням наступних умов:

- забороною відчуження отриманого майна у приватну власність;

- використання об’єктів комплексу за цільовим призначенням;

- надання можливості користування об’єктами комплексу дітям працівників АТ «Укрзалізниця», зокрема в навчальних цілях;

- дотримання термінів, сервісних інтервалів та технічного обслуговування набутого майна.

Проголосували депутати і за зміни до Програми відшкодування частини кредитів, отриманих ОСББ, ЖБК на впровадження заходів з енергозбереження, капітального ремонту та реконструкції багатоквартирних будинків у м. Ужгород на 2018-2022 роки («Теплий дім»).

У проєкті рішення викладено у новій редакції додатки 2-5 до Програми, оскільки Державною установою «Фонд енергоефективності» внесено зміни до Порядку участі ОСББ у Програмі, а також у зв’язку з тим, що окремі ОСББ, яким у 2021 році було схвалено Фондом відшкодування у розмірі 70% тіла кредиту, не встигли завершити реалізацію проєктів у 2021 році, тому не отримали у минулому році відшкодування з бюджету міста у розмірі 10%. Відповідно до  внесених змін до Програми, таким ОСББ у 2022 році передбачено з бюджету міста відшкодування у розмірі 10% тіла кредиту, іншим учасникам Програми із бюджету міста буде відшкодовуватися 20% затрат, як і було передбачено Програмою.

Також депутати міськради  Ужгорода сьогодні на сесійному засіданні проголосували за рішення про прийняття в комунальну власність територіальної громади міста основних засобів, отриманих від міста німецького міста-побратима Дармштадта – вантажівки, сідлового тягача, контейнеровоза. Департамент міської інфраструктури Ужгородської міської ради має прийняти їх та передати на баланс комунального підприємства «Комунальне шляхово-експлуатаційне підприємство» в якості поповнення статутного капіталу.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

 

31 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів