В Ужгороді відбувся концерт танцювальних колективів на підтримку 128-ї бригади

В Ужгороді відбувся концерт танцювальних колективів на підтримку 128-ї бригади
“Музика на шапку. Танці” — під такою назвою 12-тий марафон танцювальних колективів краю на підтримку 128-ї бригади відбувся на площі Театральній в Ужгороді. Про це сказала організаторка заходу Ольга Толвай. За її словами, на концерті збирали кошти військовим 128-ї бригади на тепловізори.

 

Участь у марафоні “Музика на шапку. Танці” взяли тринадцять танцювальних колективів, розповіла організаторка заходу Ольга Толвай.

“Тут виступають колективи з Мукачева, Худльова... Переважна більшість колективів з Ужгорода. Це наші найбільші ужгородські колективи. Ми вирішили долучитися до такої справи, коли хлопці на війні боронять наш мирний сон і тепловізори їм будуть не зайві”, — каже Ольга Толвай.

Дитячі колективи підготували на танцювальний марафон виступи, зокрема, на тему війни в Україні. Виступ про це виконав колектив "Перлинка".

"Виступ складається з дитячих буденних ігор на дитячих майданчиках, потім несподівано прилітають ракети. В основній частині ми, на жаль, передаємо частину війни, це старша група танцювала. Потім у четвертій частині виходять наше майбутнє покоління — наші “перлиночки” і завершують патріотичним таночком”, — розповідає про виступ підопічних керівниця колективу Ярина Конкіна.

У програмі заходу були і народні танці. Зокрема, ансамбль танцю "Карічка" Ужгородської дитячої школи мистецтв виконав український народний танець Закарпаття "Бубнарський".

"Це закарпатський народний танець. Його виконує народний хор, він є в їхньому репертуарі. І ми стараємося начвити дітей саме таким зразкам закарпатських танців, постановки Клари Балог. Ми виконали дев'ять танцювальних композицій. Більше сотні дітей взяли участь. Ми не вперше беремо участь у таких благодійних акціях і дуже раді, що люди відгукуються і ми можемо допомогти своїм танцювальним мистецтвом у зборі коштів для наших збройних сил України", — розповідає керівниця ансамблю "Карічка" Василина Синичка.

За словами організаторки заходу Ольги Толвай, тривав 12-й танцювальний марафон “Музика на шапку. Танці” з 12 до 20-ї години. Участь у ньому взяли 800 вихованців танцювальних колективів.

Суспільне Закарпаття

 

06 червня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів