В Ужгороді вчителі фізкультури, психолог та лікар спортивної медицини провели заняття для дітей

В Ужгороді вчителі фізкультури, психолог та лікар спортивної медицини провели заняття для дітей
30 дітей взяли участь у заняттях з психології, спортивної медицини та фізкультури в Ужгороді. Це діти вимушених переселенців та жителів міста. Захід провели за проєктом психологічної підтримки “Поруч”, який передбачає заняття психологів та вчителів разом з дітьми та батьками, котрі пережили важкі моменти через повномасштабне вторгнення Росії в Україну, — розповів Суспільному ведучий проєкту в Ужгородському районі Степан Селменський.

 

За його словами, “Поруч” — це спільний проєкт Міністерства освіти і науки України, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Українського інституту когнітивно-поведінкової терапії та громадської організації “ВГЦ “Волонтер”. Розпочали заняття з розминки. Далі — поділили дітей на три групи за віком. Перша команда гралася з психологинею Діаною Сембер.

"Так, як діти одне одного не знали, то ми спочатку познайомилися. Була групова робота, завдання було перевірити, як я вмію поступатися і як я вмію проявляти ініціативу. Це трішки відкриває дітей, знімає напругу. Тут можна посміятися та вгадати, що ж робить мій партнер", — розповіла психологиня.

Поруч з іншою групою займався лікар спортивної медицини Володимир Червіняк.

"Це заняття передбачає отримання знань щодо зміцнення імунітету здоров'я та життя, також я розповідаю, що треба зробити, аби убезпечити себе від різних захворювань. Показую це все на прикладі картинок, що потрібно робити, а що не слід" — розповів Володимир Червіняк.

З старшими дітьми займалися вчителі фізкультури. "Це були бігові вправи з м'ячами, щоб трішки розігріти дітей і надати їм тонусу. Вправи не робили на час. Не було змагань. Були просто дружні заняття", — розповів вчитель фізкультури Валерій Шкура.

Заняття за проєктом “Поруч” проводять у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій, Хмельницькій, Волинській, Рівненській та Закарпатській областях,— розповів ведучий проєкту в Ужгородському районі Степан Селменський.

"На Закарпатті він буде проходити в трьох районах — Ужгородському, Мукачівському та Хустському районах, бо там найбільше проживає гостей нашого краю. У кожному занятті має бути 30 дітей. Ужгородський район має охопити 1200 дітей. З цих 30-ти дітей має бути 15 місцевих і 15 вимушених переселенців. Вік — від 6 до 16 років", — розповів Степан Селменський.

Після занять з дітьми співали пісні та гралися семінаристи Ужгородської греко-католицької академії імені Теодора Ромжі.

Суспільне Закарпаття

 

09 червня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів