На Закарпатті призупинили проводити дітям проби Манту

У зв’язку з випадками незвичайної реакції на пробу Манту у дітей, проведення цієї процедури тимчасово призупинено по всій Україні з 11.04.2006 року.

 

Створено комісію з фахівців Центру імунобіологічних препаратів, які працюють на ЗАТ "Біолік" (Харків), де виробляється туберкулін. Якість препарата контролює виробник на всіх етапах його виробництва, контроль за транспортуванням та зберіганням здійснюється медичними закладами, які його використовують.
Лікарі-фахівці продовжують обстеження дітей, в яких виявлено незвичайну реакцію на цю діагностичну пробу.
Інформаційно:
Туберкулін (tuberculin) використовується для проведення внутрішньо шкіряної туберкулінової проби Манту з метою своєчасного виявлення хворих на туберкульоз; осіб з підвищеним ризиком захворювання та для відбору осіб, які підлягають щепленню проти туберкульозу.
ПРЕС-СЛУЖБА МОЗ

Як повідомив генеральний директор Закарпатського ОТМО „Фтизіатрія” Василь Скрип у зв’язку з реєстрацією випадків незвичайної реакції на пробу Манту у кількох областях України з 13.04.06 у Закарпатській області також призупинено проведення цієї процедури.
Загалом у області з початку року реакцію на пробу Манту проведено майже 30% дитячого населення. Аномальних реакцій на пробу та важких клінічних випадків у дітей на Закарпатті не зафіксовано. Тому підстав для занепокоєння немає. Лікарі-фтизіатри ведуть спостереження за дітьми, яким було проведено цю процедуру. Якщо ж у батьків виникли сумніви щодо реакції їхньої дитини на пробу Манту, просимо їх звертатися для консультації до спеціалістів фтизіатричної служби.

Прес-служба управління охорони здоров’я Закарпатської облдержадміністрації

 

14 квітня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів