Ужгородська художниця завершує патріотичний мурал на огорожі стадіону «Авангард»

Ужгородська художниця завершує патріотичний мурал на огорожі стадіону «Авангард»
Уже четвертий мурал завершує ужгородська художниця Катерина Туз. На ньому, поруч із дівчиною, яка символізує Україну, планує також розмістити частинку тексту з пісні, яку виконує NK (Настя Каменських) «Я – Україна».

 

На інших секціях огорожі уже «живуть» пес Патрон, янгол-охоронець та Стефанія (за піснею Kalush Orchestra, яка перемогла цього року на Євробаченні). Ще один патріотичний мурал – дівчину із синичкою та текст із «Берестечка» Ліни Костенко – Катя намалювала на стіні будівлі на Собранецькій, 118.

 Розповідає, що першу роботу на огорожі «Авангарду» – янгола-охоронця зробила за день, інші роботи займали переважно 2-3 дні, найдовше з цих малюнків, 4 дні, малювала Патрона. Якщо згодом ще матиме час на таке волонтерство, то хотіла б розмалювати й інші секції біля «Авангарду», їх ще 4, уже має уявлення, що саме б зобразила.

Поруч зі стадіоном – тематичний заклад «Маляр», його власники запропонували директору «Авангарду», депутату Ужгородської міської ради Віктору Качуру прикрасити огорожу, яка в аварійному стані, а оновлювати її наразі не можна, бо через війну такі капітальні видатки заборонені. Паркан із творами Катерини Туз викликає захоплення ужгородців і тих, хто перебуває у місті, а янгол-охоронець став фотозоною, де можна «увічнити» себе з крилами добра.

Ще один патріотичний мурал Катя днями намалює на замовлення одного із закладів на Швабській.

 

 

 

 

 

 

Ужгородська міська рада

 

07 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів