"Ассоль уже не та…" та "Святий Миколай рятує Миколаїв": в Ужгороді відбудеться спецпогашення нових марок

"Ассоль уже не та…" та "Святий Миколай рятує Миколаїв": в Ужгороді відбудеться спецпогашення нових марок
У середу, 13 липня о 15.00 у будівлі Ужгородського головпоштамту відбудеться урочиста церемонія гасіння марок «Ассоль уже не та…» та «Святий Миколай рятує Миколаїв», яку проведуть керівники Асоціації міст України, Ужгородської дирекції «Укрпошти», Ротарі клубів «Ужгород», «Одеса-Ришелье», «Миколаїв», туристичної родини України.

 

Відомі українські художники Юрій Журавель (Рівне) та Віктор Джевага (Одеса) створили карикатури «Святий Миколаїв рятує Миколаїв» та «Ассоль вже не та…», які через свою інтригуючу та привабливу історію стали основами для створення марок та тематичних конвертів і монет у волонтерському проекті допомоги фронтовим територіям.

У церемонії гасіння марок із лімітованих колекцій візьмуть участь представники центральних та регіональних ЗМІ, громадських організацій Закарпаття, гості міста. А потім сотні конвертів із тематичною маркою вирушать Україною та всім світом, демонструючи готовність українського народу та його ЗСУ до перемоги над російськими окупантами.

Гості та відвідувачі головпоштамту зможуть також ознайомитись з виставкою Міжнародного конкурсу карикатур «Російський військовий корабель, йди на***!». Ініціатор та організатор експозиції виступив Ротарі-клуб «Одеса-Ришельє» спільно зі Всесвітнім клубом одеситів, Клубом одеських карикатуристів та Гільдією власкорів Одеси. Участь у цій творчій акції взяли 45 художників із 12 країн світу, які загалом представили більш як 300 робіт. Перша виставка відбулася у Всесвітньому клубі одеситів 6 травня, а потім у Миколаєві, Києві, Коблево, Чернігові (Ніжин, Сосниця,  ), Івано-Франківську, Коломиї, Львові, Тернополі, Луцьку та Рівному, а ще на станції імені Вернадського на далекій Антарктиді.

13 липня з експозицією зможуть ознайомитись мешканці Ужгорода, гості міста, тимчасово переміщені особи. А наступного дня карикатури у складі Міжнародної пересувної виставки «Нескорена Україна-2022», організовану Закарпатським регіональним відділенням Асоціації міст України, Ротарі клубом «Ужгород» та Агенцією регіонального розвитку Закарпатської області вирушать містами Словаччини.

Олександр Федоров, автор проекту, член Міжнародної федерації журналістів

 

11 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів