Відновлений театр Маріуполя готує в Ужгороді прем’єру вистави про Василя Стуса

Відновлений театр Маріуполя готує в Ужгороді прем’єру вистави про Василя Стуса
Актори Донецького академічного обласного драматичного театру (м. Маріуполь)», які знайшли прихисток в Ужгороді, покажуть прем’єру вистави «Крик нації…» на сцені обласного муздрамтеатру. Вистава присвячена українському поету-шістдесятнику Василю Стусу.

 

У постановці вистави задіяна уся трупа театру, яка переїхала в Ужгород – це 7 акторів та син акторського подружжя. Репетиції відбуваються майже щодня по 7 годин. У процесі роботи над постановкою творча група перечитала багато варіантів п’єс про Василя Стуса і врешті написала нову, зауважила заслужена артистка України, режисерка вистави Людмила Колосович. Споглядати виставу глядачеві пропонують прямо на сцені у експериментальному форматі – «сцена на сцені», яка розрахована на 120 місць.

Театрали прагнуть створити для глядачів ефект присутності, межа між ними та акторами на сцені – умовна. Прем’єра відбудеться 16-го липня о 18:00 на великій сцені Закарпатського обласного муздрамтеатру. Покази прем’єри заплановані на 18-те та 23-те липня. У планах Маріупольського театру показати виставу в Мукачеві, а також у різних містах України. Театрали отримали запрошення від української діаспори США привезти виставу та від організаторів фестивалю українського театру у Кракові.

Tv21 Унгвар

 

15 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів