Вимагав 1800 доларів хабаря: в Ужгороді затримали медпрацівника

Вимагав 1800 доларів хабаря: в Ужгороді затримали медпрацівника
За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури працівнику Ужгородського міжрайонного відділення судово-медичної експертизи повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення іншою особою (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

 

Слідством встановлено, що підозрюваний вимагав у громадянки 1800 доларів США за вплив на рішення судово-медичного експерта. За ці кошти він обіцяв сприяти внесенню у висновок спеціаліста даних про те, що на момент смерті її чоловік у стані алкогольного сп’яніння не перебував. Попередньо чоловік одержав частину неправомірної вигоди в розмірі майже 19 тис. грн. При отриманні решти – 1300 доларів США – він надав особі фото готового висновку як підтвердження та обіцяв передати їй оригінал документа вже найближчим часом. Однак ужгородця викрили правоохоронці й затримали «на гарячому» в порядку ст. 208 КПК України.

Сьогодні підозрюваному обрали запобіжний захід - тримання під вартою з можливістю внесення застави. Подальше досудове розслідування здійснює Ужгородське районне управління поліції. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 8 років із конфіскацією майна.

Закарпатська обласна прокуратура

 

24 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів