На Закарпатті розширюють мережу осередків для розміщення ВПО

На Закарпатті розширюють мережу осередків для розміщення ВПО
Керівництво області разом із громадами продовжують системно розв’язувати питання щодо розміщення вимушених переселенців.

 

Сьогодні очільник Закарпаття Віктор Микита спільно з народним депутатом Михайлом Лабою з робочою поїздкою відвідали Середнянську ТГ на Ужгородщині.

«Оглянули інфраструктуру, яка може бути переобладнана під місця для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб», – прокоментував Віктор Микита, зауваживши, що йдеться передусім про об’єкти, де можна розмістити якнайбільше людей з мінімальними витратами на відповідне облаштування.

За його словами, громада запропонувала один із центральних об’єктів, який частково вже фінансувався з державного бюджету і може бути залучений для розміщення ВПО. Для цього роблять відповідний проєкт та фінансово-економічне обґрунтування.

«Для мене принципово, щоб голови громад були максимально інтегровані в цей процес та очолювали його на місцях. Ініціатива в цих питаннях належить саме громадам, адже місцева влада вже довела ефективність своєї роботи. Ми надійні партнери і рухаємося зустрічними курсами, – зауважив очільник Закарпаття. – Особисто відвідаю кожну громаду, яка виступила з ініціативою щодо підтримки проєкту розміщення ВПО з метою всебічної допомоги та спільного вирішення проблемних питань».

Закарпатська ОВА

 

03 серпня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів