На Закарпатті посилять взаємодію ДПС та Держпраці

На Закарпатті посилять взаємодію ДПС та Держпраці
Про це йшлося на робочій зустрічі Алли Горбатюк, заступника Голови Державної служби України з питань праці, Олексія Петріченка, начальника Головного управління ДПС у Закарпатській області, та Ольги Давиденко, начальника Управління Держпраці у Закарпатській області.

 

Серед питань, які обговорили посадовці – подолання незадекларованої праці та мінімізація заборгованості із заробітної плати.

За словами Олексія Петріченка, на сьогодні в умовах війни актуальним залишається питання офіційного працевлаштування наших громадян та забезпечення їх соціальних гарантій. Незадекларована праця позбавляє найманих працівників можливості захисту своїх інтересів, сприяє ухиленню від сплати податків і, відповідно, до ненадходження до бюджету таких потрібних для країни коштів.

– Протягом семи місяців 2022 року за найманих працівників роботодавці сплатили понад 2,9 млрд грн ПДФО. У нас є розуміння того, що частина найманих працівників працює без офіційного оформлення і тому ми максимально долучимось до інформаційної кампанії «Виходь на світло!», яку організувала Державна служба України з питань праці, – наголосив начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області.

– Інформаційна кампанія «Виходь на світло!» триває та спрямована на формування у суспільства розуміння важливості оформлення трудових відносин, особливо в умовах воєнного стану, – підкреслила Алла Горбатюк, та висловила сподівання того, що в Закарпатті служби ефективно взаємодіятимуть, а спільні заходи, спрямовані на забезпечення прав працівників та сталого розвитку підприємництва регіону, дадуть позитивний поштовх до розвитку економічного фронту держави та перемоги України над окупантом.

Обговорили учасники зустрічі й інформацію про те, що наразі до Закарпаття релоковано понад 400 суб’єктів господарювання, а це й значна кількість робочих місць. – Наше спільне завдання – аби ці підприємства функціонували в межах чинного законодавства. Ми готові їм допомагати, роз’яснювати податкове законодавство, але водночас ми маємо подбати про те, щоб всі працівники були офіційно прийняті на роботу, отримували офіційну заробітню плату, а відтак були сплачені всі необхідні платежі до бюджету, – зазначив Олексі Петріченко.

ДПС у Закарпатській області

 

17 серпня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів