На Закарпатті стартував соціальний відпочинок для 160 дітей українських військових (ФОТО)

На Закарпатті стартував соціальний відпочинок для 160 дітей українських військових (ФОТО)
Перші 120 дітей із родин військовослужбовців, які боронять Україну та внутрішньо-переселених українців зі Львова та Івано-Франківщини уже розмістилися на Берегівщині у готелі «Гелікон», що у селі Яноші Ще 32 вихованців соціально-спортивної школи Фонду «Реал Мадрид» в Україні ГО «Епіцентр дітям» з міста Ірпінь, Хмельниччини і Тернопільщини відпочиватимуть на Закарпатті на базі Спілки зеленого туризму у селищі Вишково на Хустщині за підтримки Почесного консульства Угорщини у м. Тернопіль та БФ Подоляни.

 

Проект із організації відпочинку для дітей військовослужбовців та переселених із зони бойових дій дітей стартував після того, як почесні консули Угорщини у містах Тернопіль (Тетяна Чубак), Львів (Лариса Малех) та Івано-Франківську (Василь Вишиванюк) звернулися до Генерального консульства Угорщини в Ужгороді з проханням надати можливість організувати відпочинок на Закарпатті. Генконсульство Угорщини в Ужгороді, у свою чергу, доручило організацію чотирьох таборів для відпочину дітей у Закарпатті Європейському об’єднанню територіального співробітництва з обмеженою відповідальністю ТИСА, яке наразі і реалізовує завдання за фінансової підтримки Міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини.

Голова ЄОТС ТИСА Оскар Шестак, коментуючи проект, повідомив, що організатори поставили перед собою важливе завдання – щоб діти, які жили у напрузі у зоні бойових дій та діти українських військовослужбовців мали можливість відпочити у спокійній обстановці хоча б протягом кількох днів. Це, за словами пана Шестака – приємна місія, яка є частиною допомоги Україні у непростий час.

Гостей Закарпаття вітали народний депутат України Тетяна Циба, представники Генконсульства Угорщини в Ужгородіта голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко. Він розповів дітям про особливості Берегівського району, де вони зараз перебувають, про особливу угорську кухню та українських угорців, які пліч-о-пліч захищають Україну разом із іншими воїнами у зоні бойових дій.

За сприяння Уряду Угорщини на Закарпатті відпочиватимуть загалом 4 групи дітей, віком 8-15 років. Найближчим часом на юних українців чекають відвідини аквапарку, замків, музеїв, природних пам’яток, спортивні заходи, ігри на свіжому повітрі, розвиток творчих здібностей, рукоділля, розвиток мистецтва та національних традицій і не тільки.

Пресслужба Закарпатської обласної ради

 

23 серпня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів