На Закарпатті відкрили дві нові ділянки залізничного сполучення України з Румунією

На Закарпатті відкрили дві нові ділянки залізничного сполучення України з Румунією
Україна відкрила дві нові ділянки залізничного шляху на кордоні з Румунією. Про це повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін у своєму телеграм-каналі. Обидві проходять через Закарпаття.

 

Дві нові ділянки побудували залізничники за два місяці. Обидві проходять через Закарпаття до держкордону з Румунією. Рахів — Берлебаш — держкордон та Тересва — держкордон — це 19,3 км та 1,1 км нової колії.

Дві нові ділянки залізничного сполучення України з Румунією проходять через Закарпаття

Телеграм/Олександр Камишін

"Ці дві дільниці у майбутньому стануть третім та четвертим стиками на кордоні з Румунією — нашому найбільш завантаженому напрямку. Їх відкриття дозволить відправляти на ньому додаткові 6 пар вантажних поїздів щодня. Це додаткові 3,5 млн тонн вантажів на рік", — йдеться у дописі.

Телеграм/Олександр Камишін

Олександр Камишін зазначає, що ці дві дільниці відкривають перспективу і для нових пасажирських напрямків — міжрегіонального сполучення між Ужгородом та Івано-Франківськом і Чернівцями, а також міжнародних маршрутів між українськими та румунськими містами, як зі сторони Ужгорода, так і зі сторони Івано-Франківська та Чернівців.

Телеграм/Олександр Камишін

Але румунські залізничники ще не відремонтували свою ділянку шляху, тож поки що по цій дільниці буде ходити приміський потяг Коломия — Рахів — Коломия, маршрут якого продовжили до станції Ділове на Рахівщині.

 

28 серпня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів