Угорщина передала Україні 41 тис. доз вакцин від COVID фірми Pfizer вартістю 800 тис. євро

Угорщина передала Україні 41 тис. доз вакцин від COVID фірми Pfizer вартістю 800 тис. євро
Сьогодні до Ужгорода прибув вантаж із вакцинами від Covid фірми Pfizer - допомогу передала сусідня Угорщина.

 

Новини Закарпаття. Як повідомив  генеральний консул Угорського консульства в Ужгороді Йожеф Бочкаї Бочкаї, передачею партії вакцин Угорщина вкотре засвідчує свої добросусідські відносини та допомагає Україні в час такого тяжкого випробування, як війна.

«Угорщина з перших днів війни допомагає Україні всіма силами, - відзначив пан консул. – Зараз ми привезли 41 тисячу доз вакцин від ковіду, вартість вантажу становить 324 тисячі форинтів або 800 тисяч євро. Цей вантаж особисто курував миіністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто. Ми запевняємо, що Угорщина й надалі допомагатиме Україні. Ви можете розраховувати на нашу міцну руку підтримки завжди».

Вакцину буде розподілено на три області – Закарпатську, Львівську та Івано-Франківську області для продовження вакцинальної кампанії від Covid.

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита наголосив на актуальності чергової допомоги від Угорщини.

«Ця допомога для Закарпаття та сусідніх областей є вкрай важливою, адже наразі на нашій території перебуває велика кількість внутрішньо переміщених осіб, - прокоментував голова Закарпатської ОВА Віктор Микита. – За нашими підрахунками, в різні дні в області перебуває від 200 до 400 тисяч гостей, і ми фіксуємо, що не всі вони вакциновані».

З іншого боку, на території Закарпаття, за словами Микити, вакциновано близько 800 тисяч осіб, тож практично можна говорити про певний колективний імунітет від ковід. Але холодна пора року загострить ситуацію, і наявність вакцин допоможе з нею справитися.  

 Вл. інф.

 

06 вересня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів