На Закарпатті за 7 днів виявили 55 чоловіків, які намагалися перетнути кордон

На Закарпатті за 7 днів виявили 55 чоловіків, які намагалися перетнути кордон
Близько 30 спроб порушення державного кордону припинили протягом тижня в рамках оперативно-профілактичних заходів «Рубіж – 2022» прикордонники на Закарпатті.

 

Загалом виявлено та затримано 55 чоловіків, громадян України призовного віку. 26 українців затримали прикордонники Мукачівського прикордонного загону поза пунктами пропуску, ще 23 – намагалися перетнути кордон у пунктах пропуску з використанням документів, які не дають права на перетин державного кордону. Крім того, 6 правопорушників затримали прикордонники Чопського загону. За попереднім аналізом ситуації, яка зараз складається, чоловіки, які прибувають на Закарпаття із різних куточків України, здебільшого обирають для незаконного мандрівки у країни ЄС річкову ділянку кордону з Румунією.

Не зважають утікачі від мобілізації і на неодноразові застереження прикордонників щодо небезпеки таких витівок у повноводній Тисі та продовжують випробовувати частку. Все частіше військовослужбовці підрозділів охорони кордону Мукачівського загону, крім герметично запакованих документів з мобільними телефонами та грішми, виявляють у затриманих так звані «легкі плавзасоби»: дитячі надувні кола, пінопластові конструкції та ласти. Факти використання таких сумнівних «засобів», незважаючи на їх комічність, вказують на нерозуміння правопорушниками якої складності перепону їм доведеться долати, адже Тиса, крім того, що глибока, ще й досить стрімка. До того ж, заради легкого заробітку, організатори таких «запливів» влаштовують їх у темну годину доби, аби «клієнти» не бачили, на що погоджуються за власні кошти.

Наразі прикордонники встановлюють причетних до організації незаконних подорожей осіб.

 

07 жовтня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів