Міськрада Ужгорода повертає через суд земельну ділянку, виділену "Закарпаття – Донбас"

Міськрада Ужгорода повертає через суд земельну ділянку, виділену "Закарпаття – Донбас"
Ужгородська міська рада вимушена звернутися до суду, щоб повернути земельну ділянку на вул.Артилерійській, 6а, яку ще у 2016 році виділили ОК «ЖБК «Закарпаття – Донбас». За 6 років обслуговуючий кооператив навіть не розпочав будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб – а саме з цією метою було передано будівлю котельні у користування та земельну ділянку в оренду.

 

У зв’язку  із закінченням строку дії договору позички будівлю повернуто до комунальної власності 2 вересня 2022 року.  

Земельна ділянка на вул.Артилерійській, 6а  в оренді до 30 жовтня 2023 року, однак кооператив «ЖБК «Закарпаття – Донбас» звернувся із заявою про розірвання договору, її задовольнили – рішенням сесії Ужгородської міської ради 29 вересня 2022 року дію договору оренди припинили.

Департамент міської інфраструктури підготував проєкти додаткової угоди про розірвання договору оренди та повернення її у комунальну власність, проте ОК «ЖБК «Закарпаття – Донбас» відмовляється підписувати угоду і повертати земельну ділянку. До речі, орендну плату за земельну ділянку обслуговуючий кооператив систематично не сплачував, на сьогодні заборгованість – 150 тис. грн.

Зараз, коли потреба у житлі для переселенців є дуже гострою, Ужгородська міська рада не може раціонально використати земельну ділянку, хоча є інвестор, який уже готовий за благодійні кошти будувати там соціальне житло.

 

31 жовтня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів