Закарпаття — один з п’яти опорних регіонів, які прийматимуть переселенців у разі нової хвилі міграції

Закарпаття — один з п’яти опорних регіонів, які прийматимуть переселенців у разі нової хвилі міграції
Закарпаття — один з п’яти опорних регіонів, які прийматимуть вимушених переселенців у разі нової хвилі міграції. Про це на брифінгу 7 листопада розповіла віцепрем'єр-міністерка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. Вона відвідала кілька прихистків вимушених переселенців на Закарпатті.

 

"Ми очікуємо, що нова хвиля на зимові місяці буде. Ми розуміємо, що зараз, до прикладу, є до 5 тисяч місць, які вже готові, але ситуація динамічна і як буде потреба, то те, як люди вміють і хочуть відкрити свої домівки говорить, що ми можемо це зробити. І 10, 20, і 100 тисяч, скільки буде потрібно, стільки приймемо", — сказала Ірина Верещук.

За словами голови Закарпатської ОВА Віктора Микити, в області реалізують ряд проєктів, де формується декілька тисяч місць для довготривалого проживання вимушених переселенців.

"Ми розуміємо, що може бути хвиля, коли ми не зможемо надати хороші умови, тому в нас є план, який ми задіємо у випадку, коли приїде 20-30 тисяч громадян, то вони будуть мати можливість переночувати й безплатно харчуватися, а якась частина поїде за кордон. Ми працюємо з Угорщиною, Словаччиною, Румунією. Вони готові прийняти по 10 тисяч у своїх населених пунктах і спеціально створених локаціях", — розповів Віктор Микита.

За його словами, наразі на Закарпатті офіційно зареєстровані 156 тисяч внутрішньо переміщених осіб, які отримують допомогу. Голова ОВА додав, що це число не остаточне, оскільки за даними мобільних операторів в області близько 350-370 тисяч користувачів, які до повномасштабного вторгнення постійно перебували за межами Закарпаття.

Суспільне Закарпаття

 

08 листопада 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів