Ужгородські баскетболісти продовжили свою переможну серію

Ужгородські баскетболісти продовжили свою переможну серію
18–20 листопада в СК «УжНУ» відбулися матчі другого з’їзного туру Вищої ліги України з баскетболу сезону 2022/23.

 

Старт чемпіонату для закарпатців виявився успішним: дві перемоги в двох протистояннях. У другому турі представники Срібної землі прагнули повторити цей результат і закріпитися на вершині турнірної таблиці групи №2.

«Ужгород» – «Калуш-ПНУ» – 90:82

Протистояння ужгородців та калушан, як це часто буває, проходило в цікавій та видовищній конкуренції, а лідер у рахунку змінювався більше десяти разів. Якщо за підсумками 10 зіграних хвилин лідирували господарі (26:19), то на екваторі матчу попереду були вже гості – 46:47.

Третя чверть виявилася напруженою (команди йшли нога в ногу) і спрогнозувати переможця дуелі було складно. Перед вирішальною частиною гри рахунок на табло – 68:67. Інтрига зберігалася до завершальних хвилин матчу. Коротка лава запасних калушан далася взнаки. Гості не змогли втримати високий темп і в підсумку поступилися. Фінальна сирена зафіксувала звитягу ужгородців із рахунком 90:82.

Вагомий внесок у звитягу своєї команди зробили Максим Воробйов (31 очко), Максим Андреянов (15), Денис Кошовець (13), Богдан Владов (12), Валентин Рипкович (8), Артем Пустовіт (6) та Андрій Попадинець (5).

«Ужгород» – «Че-Баскет-ЧОДЮСШ» (Чернівці) – 93:86

Стартові хвилини матчу проходили за рівної гри, а ось потім господарі майданчика вирвалися вперед і за підсумками першої чверті володіли 9-очковою перевагою (28:17). На початку другої 10-хвилинки ужгородці ще більше зміцнили свої позиції (34:17), та далі в нашої команди послідував спад, чим почав користуватися суперник. На велику перерву команди пішли за результату 47:38, а перед вирішальною 10-хвилинкою рахунок був 71:67.

Намагання гостей на початку четвертої чверті принесли їм локальний успіх – рахунок став рівним (71:71). Та відпускати перемогу, яка була так близько, закарпатці не збиралися. Наші баскетболісти вчасно внесли правильні корективи в свою гру й повернули собі лідерство. Кінцівка матчу була за господарями, які в підсумку святкували свою четверту перемогу поспіль. Цього разу з рахунком 93:86.

Найрезультативнішими у складі «Ужгорода» були Денис Кошовець та Максим Воробйов (в обох по 28 набраних очок). Також результативними діями у складі нашої команди відзначилися Валентин Рипкович (12), Андрій Попадинець (7), Артем Пустовіт (7), Дмитро Пілієв (5), Максим Андреянов (4) і Богдан Владов (2).

Додамо, що в Ужгороді також відбувся матч між «Калушем-ПНУ» та «Че-Баскетом-ЧОДЮСШ», який завершився перемогою останніх з рахунком 72:87.

Отож, здобувши чотири перемоги на старті дебютного сезону у Вищій лізі України, головна баскетбольна команда Закарпаття лідирує у своїй групі. Наступні матчі колектив Олександра Зубковського проведе на початку грудня.

Олег МИКИТА, Карпатський об`єктив

 

21 листопада 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів