Кіберполіцейські розповіли закарпатським студентам, як убезпечити себе у віртуальному просторі

Кіберполіцейські розповіли закарпатським студентам, як убезпечити себе у віртуальному просторі
Працівники кіберполіції на Закарпатті постійно турбуються про безпеку громадськості у Інтернеті. З лекціями про те, як організувати безпечно свій серфінг віртуальним світом, до студентів Ужгородського вищого комерційного училища Київського національного торговельно-економічного університету навідався начальник відділу протидії кіберзлочинам поліції в Закарпатській області Михайло Танчинець.

 

Підполковник поліції нагадав присутнім основні вимоги інформаційної гігієни в кіберпросторі, пояснив якими є типові види онлайн-шахрайства та як їх уникнути, а також презентував слухачам проєкт «MRIYA». Над розробкою цієї програми працювали водночас співробітники Департаменту Кіберполіції України та волонтери.

Михайло Танчинець нагадав присутнім наскільки важливим є започаткований проєкт сьогодні, адже він покликаний протидіяти російським окупантам у медіа-просторі.

«Сьогодні кожен може долучитися до боротьби із зовнішнім ворогом. Для цього необов’язково брати до рук зброю. Можна протидіяти агресорам у інформаційному просторі.

Моніторинг та аналіз інформації про злочини, скоєні окупантами, наша обережність під час передачі даних у мережі та піклування про власну інформаційну безпеку – це наш вагомий вклад у боротьбу проти ворога», – зауважив Михайло Танчинець.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

22 листопада 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів