Закарпаття: неугодних "нашоукраїнців" почали звільняти з роботи

Гаваші вирішив остаточно посваритися з молоддю?

 

На початку 2005 року, як тільки змінилася влада в Закарпатській обласній ОДА, нове керівництво довго не хотіло звільняти з посади начальника управління у справах сім’ї та молоді — Оксану Ткаченко, якій закидували, що вона за часів владування Різака ледь не перетворила своє управління в молодіжний громадсько-державний штаб коаліції "Молодь обирає Януковича". Тільки завдяки потужному тиску молодіжного середовища області, яке аж ніяк не сприймало можливості залишати Ткаченко на посаді й надалі, начальника було змінено ("РІО" публікувала заяву молодіжних організацій Закарпаття). Ще певний час нова влада не могла визначитися з вакантною посадою начальника управління молоді та спорту. Молодь запропонувала цілий список кандидатур, серед яких була і Галина Макар (дівоче прізвище — Дору). Їй і судилося стати начальником.

Від самого початку ні голові Закарпатської ОДА Віктору Балозі, ні пізніше Олегові Гаваші не подобалася, що посаду начальника в ОДА займає керівник не за особистою протекцією чи персональною відданістю, а людина, котра була фактично делегована тими молодіжними організаціями, які спільно пройшли президентські вибори, а ще раніше антикучмістські акції, і представляли абсолютно інший сектор активістів — громадський. Посада начальника управління молоді — це фактично все, що отримали молодіжні організації коаліції "Наша Україна" в результаті президентських виборів.

Не секрет, що список "Нашої України" на виборах в Закарпатську обласну раду формувався за принципом особистої відданості "мукачівській команді". Саме тому до списку кандидатів в обласну раду, а відтак у депутати від "Нашої України" не потрапив жоден представник молодіжних організацій. Дійшло до того, що керівника молодіжного крила партії "Наша Україна" в Закарпатті, лідера молодіжного середовища ще з часів помаранчевої революції Святослава Бабілю не включили в список в обласну раду навіть у непрохідну частину, а в Ужгородську міську раду йому було виділено свідомо непрохідне місце, після прихильних до Януковича Іштвана Цапа, Семена Тижука, Віри Шубчинської тощо. Зате тій же ж Оксані Ткаченко місце в списку "Нашої України" знайшлося. Під № 10. Для цього їй необхідно було всього лиш позбутися партійності, що і було зроблено напередодні формування блоку "Не Так!" шляхом розпуску Закарпатського осередку партії "Жінки за майбутнє", який вона очолювала. Коментарі зайві.

Тепер балогівці мають намір повернути в начальники управління молоді ОДА саме Оксану Ткаченко. Губернатор Гаваші вже ні з того ні з сього своїм розпорядженням роботу управління у справах молоді та спорту визнав незадовільною. І робиться це зненацька, при тому, що за останній рік жодних претензій до роботи управління не надходило, а сам Гаваші звітувався перед журналістами гарними показниками оздоровлення дітей та молоді.

Ситуація абсолютно абсурдна. Молоді члени "Нашої України" та молодіжного крила, які й склали в Ужгороді основу активу, що спрацював на виборах краще, ніж "дорослі" штабісти (члени комісій, агітатори, спостерігачі), навіть не знають як реагувати. У разі ярозвитку подій у запланованому Гаваші напрямку, найімовірніше, "Наша Україна" втратить рештки молоді у своїх партійних лавах, в першу чергу так званої "ідейної", шлях якої у партію проліг через низку державних процесів 2000—2004 років. Їх місце замінять діти керівників НСНУ?

РІО

 

06 травня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Аналітик 2006-05-11 / 08:46:00

    "Молоді" не хочуть чекати сто років. І це зрозуміло. Не зрозуміло лише, як вини збираються народити своє "політичне дитя" за якихось кілька місяців... Природа передбачила все-таки дев"ять місяців. Не пускають" А чого ж ви хотіли, шановні? Закон джунглів!
    Інша справа, що деякі "старійшини" ведуть себе так, ніби прийшли у цей Світ щонайменше на 200 років. Вимрете, а заміну не виховаєте. Таких, як Оксана Ткаченко, варто задіювати в інституції радників голови ОДА, РДА та тому подібне. А от віднайдену, талановиту молодь, потрібно ставити на посади. Нехай падають, нехай "б"ють собі коліна", але нехай вчаться! Може саме й тому в Україні такий бардак, що на посадах примостилися такі товстоморді гаваші, у яких ні свжої думки, ні свіжих дій...

  2. Г.І. 2006-05-10 / 06:54:00

    Мені відомо лише те, що дівчисько подружка Солонтая. Тільки от дивно, чому С. не забере її до себе, а ще й Бабілю.
    Взагалі схоже, що С. і склепав цей матеріальчик.

  3. Г.І. 2006-05-10 / 06:50:00

    Хто ця дівчина і що вона зробила(Галина Макар)? Чому тут не іде мова про її досягнення, якщо вони є, то про них можна десь почути?

  4. 2006-05-06 / 11:21:00

    А свідомий Бабіля вже не хоче спалити прапор НСНУ на пл. Театральній за не виплачені виборчі ГРОШІ???

  5. Семен Іванович 2006-05-06 / 10:58:00

    Так молодь треба підтримувати,але не стрибками до неба.Працюйте в середніх ланках-наберіться досвіду спілкування.Таке враження,що деякі молоді кар"еристи очи повицарапували одноліткам іх батьків.Соромно схаменіться.Декілька виродків Вас на це підштовхують.Не вірте ім,вони самі скоро будуть на смітнику,солонтаЇвщина мае перспективу у підворотні.