Як доглядати за пилососом із функцією миття

Як доглядати за пилососом із функцією миття

 

Пилосос, що миє, — універсальний помічник у господарстві. Маючи таку техніку, легко підтримувати лад у домівках, ефективно прибирати сміття, бруд та пил. Щоб прилад довше прослужив і не зламався, потрібно за ним доглядати. Правильна експлуатація подовжить термін використання та працездатність техніки. Дізнайтесь про основні правила догляду за пилососом із функцією миття.

Приділіть увагу приладу після прибирання

Довіряйте перевіреним онлайн-майданчикам, наприклад, Eldorado.ua. Якщо ж хочете без зайвих зусиль оновити техніку на більш ефективну, можна купити пилосос в інтернет-магазині. Компанія продає сертифіковані побутові прилади з гарантією від виробників. Під час купівлі на сайті діє багато знижок, а для зареєстрованих клієнтів розроблено програму лояльності. Пропонується декілька способів оплати та доставки товарів.

Витративши час і сили на домашні справи, господарки часто забувають почистити пилосос. Цього не можна робити, тому що бруд і волога всередині призводять до неприємного запаху та навіть появи плісняви. Після кожного прибирання треба зробити таке:

  • Відключити пилосос від мережі. Змотати шнур.
  • Розібрати прилад. Від’єднати насадку, трубку, шланг.
  • Почистити контейнер. Вилити брудну воду, прополоскати або за потребою помити бак.
  • Розібрати компоненти. Окремо їх помити чи протерти вологою ганчіркою.
  • Висушити деталі.

Також зверніть увагу на те, чи немає пилу всередині пристрою. Коли все зроблено, складіть прилад. Тепер він готовий до наступного використання. Зберігаючи техніку в чистоті, ви полегшите процес прибирання.

Правильно доглядайте за фільтрами

Ці деталі є вкрай важливими, адже саме вони відповідають за ефективність чищення поверхонь. Якщо фільтри занадто забруднені, вони із часом перестануть працювати. Тому доведеться зняти їх та ретельно промити під проточною водою. Встановлювати фільтри можна лише після того, як вони повністю висохли.

Якщо під час роботи пилососу з’являється неприємний запах, не поспішайте віддавати техніку в ремонт. Причиною можуть бути саме забруднені фільтри. Якщо їх не чистити, з’являється грибок. Крім того, потрібно періодично замінювати фільтри. Навіть за регулярного очищення вони поступово стають неефективними, бо забиваються. Наприклад, ресурс фільтра HEPA становить до 30 годин використання. Його вистачає приблизно на пів року. Якщо хочете забезпечити якісніший захист від пилу та спростити догляд за пилососом, вибирайте модель сепараторного типу без фільтрів. Застосування цих порад посприяє тривалій та гарній роботі пилососа з функцією миття.

 

28 грудня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів